Ειρήνη Νικολοπούλου
 
vivliothiki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ET1 - ERT WORLD – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
Στην ΕΡΤ επέστρεψα το 2005 όταν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί, και είπα αντίο στον Alpha.

Πήγα, έχοντας στο μυαλό μου να κάνω μια εκπομπή για Ευρωπαϊκά θέματα, ένα μεγάλο όνειρο που συνεχώς τροφοδοτείτο από την ολοένα και στενότερη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατέληξα να παρουσιάζω ένα μεσημεριανό δελτίο στην ΕΤ-1 και μερικούς μήνες αργότερα με πρόταση του (πρώην διευθυντή ενημέρωσης στο Αθήνα 2004) στελέχους της ERTWORLD, Γιάννη Προβή να παρουσιάσω μια εκπομπή για τους Έλληνες της διασποράς. Έτσι γεννήθηκε το «Ελληνικό Πανόραμα» μια εκπομπή που στην κυριολεξία ξεκίνησα από το scratch, δημιουργώντας το concept και για την οποία δούλεψα σαν νεόκοπη δημοσιογράφος. Η ιδέα της επαφής μου με τους Έλληνες του εξωτερικού, της επικοινωνίας με ένα κοινό που για λίγο με γνώρισε χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ηταν ένα challenge, μια δυνατή πρόκληση.

Η κεντρική ιδέα στηριζόταν στη μετάδοση των good news σε όλους τους τομείς από την Ελλάδα. Μάλιστα τη δεύτερη χρονιά δεν είχαμε κανένα πολιτικό πια στην εκπομπή καλεσμένο ώστε τα ωραία, τα μεγάλα και τα αληθινά που αυτή η χώρα διέθετε και διαθέτει όπως νεαρούς-ες καινοτόμους επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ανθρώπους με όνειρα και οράματα που πραγματοποίησαν και άξιζαν να προβληθούν.

Μαζί μου δούλεψαν σκυλίσια, μακράν του δημοσιοϋπαλληλικού στυλ, οι σκηνοθέτες μου Στέλιος Ρούσσης και Ειρήνη Κόκκοτα, οι παραγωγοί Κυριάκος Γεωργίου, Βίκυ Τσέλιου και Ευτυχία Μελέτη,η Ντινα Μοσχου ,απο τους σπανιους αφανεις ηρωες της τηλεορασης εκλεινε τους καλεσμενους ,η Ασπουλα μου η Γιαννουλατου ,προικισμενο κοριτσι ,ηρθε φοιτητρια πλαι μου και με το σπαθι της εκανε και χρεη αρχισυντακτριας ,αμα χρειαζοταν . Για μια τελειομανη παρουσιαστρια ,σαν και μενα , ακούραστοι οι  αρχισυντάκτες της εκπομπης, καταξιωμενοι επαγγελματιες ο Κωστής Παρράς και  ο Γιάννης Κορωναίος, Το Ελληνικό Πανόραμα «ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο»… για μένα και τους συνεργάτες μου έκλεισε με ένα σύννεφο ψευδολογίας και κατασυκοφαντήσεων από μισανθρώπους σε ανίερες συμμαχίες. Ελλαδίτσα της παρακμής πόσο εύκολα κάνεις οπαδούς. Κρίμα. Το GreeceLovers και το GreeceloverSeas είναι η δική μου απάντηση σ’ αυτή τη ζοφερή Ελλαδίτσα. Εκπροσωπώ την καλή και άξια Ελλάδα και ως που να σβήσω θα απευθύνομαι στους καλούς και άξιους Έλληνες όπου και να βρίσκονται.

πίσω
 
 
Κατασκευή ιστοσελίδων Web Future Προώθηση ιστοσελίδων Seo Future