Ειρήνη Νικολοπούλου
 
vivliothiki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ήταν το όνειρό μου!

Και το όνειρο όλης της Ελλάδας. Έγινε πραγματικότητα για τη χώρα μου και είχα την τύχη να γίνει και για μένα.

Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

Μεγάλες στιγμές. Επί 2 χρόνια και ειδικά τους τελευταίους 6 μήνες, ζήσαμε μια απίστευτη εμπειρία. Μια Ελλάδα διαφορετική. Μια Ελλάδα υπερήφανη. Σε ανάταση ψυχής και στόχων που δια μαγείας τους πετύχαινε η μικρή μεσογειακή μας χώρα.

Όλα άλλαζαν. Οι δρόμοι, τα μέσα μεταφορών τα πάρκα, τα στάδια, ήρθε ο Καλατράβα και έφερε τη στέγη του. Είμαστε καθαροί, περιποιημένοι, χαρούμενοι, με αισιοδοξία ατενίζαμε το μέλλον.

Παρουσίαζα δύο εκπομπές, την «επίσημη» της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 με τίτλο «Ολυμπιάδα όλη η Ελλάδα» με συμπαρουσιαστή τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, παραγωγό το Φάνη Συναδινό, αρχισυντάκτρια την ακούραστη, υπερευσυνείδητη Λίλη Αλεξάκη, σκηνοθέτη τον Τασούλη μου, το μεγάλο σκηνοθέτη και γλυκό άνθρωπο, Τάσο Μπιρσίμ και guest stars το Μανώλη Μαυρομάτη και το Λάμπη Ταγματάρχη.


"Αφιέρωμα στον Εθελοντισμό" με προσκεκλημένη την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Η δεύτερη είχε τίτλο “Celebrating Cultural Olympiad”. Μεταδιδόταν  στο Eurosport και την παρουσίαζα όλη στα αγγλικά. Μεγάλη στιγμή, μεγάλη τιμή, δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, δεν καταλάβαινα τίποτε από κούραση γιατί ήμουν γεμάτη. Παραγωγός μου πάλι οι αεικίνητος αλλά πάντα ψύχραιμος Φάνης Συναδινός, σκηνοθέτης ο Γιώργος Μπίσιας, νέος και ταλαντούχος και αρχισυντάκτης ένας πολύ αξιόλογος και μορφωμένος δημοσιογράφος, ο Ηλίας Βεργίτσης. Η ωραιότερη, αξέχαστη στιγμή ήταν, όταν μου πρότειναν να παρουσιάσω την έναρξη της ολυμπιακής χρονιάς στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τραγουδούσε η Άλκηστη Πρωτοψάλτη και γέμισαν οι πλατείες και γέμισε το λιμάνι κόσμο. 13 Αυγούστου 2003, μια βραδιά όπου όλα έμοιαζαν παραμυθένια. Την ίδια ώρα με link μεταφερόμαστε στην Πάτρα όπου τραγουδούσε ο Σταμάτης Κραουνάκης, οι Σπείρα Σπείρα και ο Κώστας Μακεδόνας, στη Θεσσαλονίκη με Δήμητρα Γαλάνη και Μελίνα Ασλανίδου, στο Βόλο με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Δημήτρη Σταρόβα.


"Celebrating Cultural Olympiad" στις εγκαταστάσεις του "Αγίου Κοσμά"

Ιούλιος 2004

Λαμπαδηδρομία: Έτρεξα σ’ ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, στον παραλιακό δρόμο της χώρας της Μυκόνου, με την κόρη μου Έλενα πλάι-πλάι και παρέδωσα τη δάδα στον real Μυκονιάτη Γιάννη Ζουγανέλη.

Αύγουστος 2004

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έκανα φίλους και γνώρισα τη δύναμη πραγματικά γενναίων ανθρώπων όπως ο Σίμος Παλτσανιτίδης, Πρόεδρος των αθλητών με αναπηρία, ο Σάκης Κωστάρης, αθλητής αιγαιάθλου, ο παραολυμπιονίκης στίβου Γιώργος Καραμηνάς, ο Κυριάκος Γριβέας, ο Θανάσης Μπαράκος.

 

Ολυμπιαδα όλη η Ελλάδα

περισσότερα
 
Celebrating Cultural Olympiad
περισσότερα
 
 
1  
 
Κατασκευή ιστοσελίδων Web Future Προώθηση ιστοσελίδων Seo Future